RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

kursus robotik kat GMI

dah lama aku tak tulis. korang yg dtg tgk2 blog ni musti bosan kan. asik bnd sama jer. tak update la lu brader.so, aku pon nak memblogkan diri aku skrg.huhuhuhu

skrg ni aku tgh berkursus kat GMI. German Malaysia Institute. aku rasa ada yang tau n ada yang tak tau. setau aku GMI ni kolej kemahiran bawah kelolaan MARA. sama gak ngan kolej2 lain spt BMI(British Malaysia Institute), MSI (Malaysia Spanish Institute), MFI( Malaysia France Institute) dan tah pe lagi tah. yang dapat aku tengok GMI ni memang besar tempatnya. fasiliti cukup hebat. ada satu bangunan yang aku dok kursus ni didirikan 15tingkat. gile ah.bangunan lain yang dekat2 ngan bgnn ni pon tinggi2 gak. kapasiti leh masuk sini aku ingat leh cecah 5000+ pelajar.

video

kampus ni lak disediakan lengkap ngan asrama pelajar yang mana bagi setiap bangunan tu berbelas2 tingkat. kompleks sukan dia pergh..byk jenis games dia leh wat. padang futsal pon ada. kalu nak compare memana Politeknik memang takdak la yang sama mcm GMI ni. eh...terpromote GMI lak. tak pe la, suke ati aku la blog aku. punya pasal aku la nak tulis per.huhuuhuhu

so, berbalik kepada persoalan pokok mengenai kursus ni banyak gak bnd yang aku dapat belajar pasal robot. yang aku blajar ni adalah industrial robot. robot yang hanya menjalankan tugas2 di industri secara khusus. spt mengecat, memateri(welder robot), assembly robot n memacam lagi la. yang aku dok buat kat budak2 aku cuma mobile robot. bukan industrial robot ar.

kat sini aku tarokkan video yang kita leh tgk kerja2 yang dilakukan oleh encik2 robot ni.


video


kalu korang tengok pe yang dia dok buat tu nampak sangat yang robot memang tak reti erti penat. agak2nya ada tak orang yang gile keje mcm robot ni ek.
È