RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

pagi yang bopeng

aku berada dikampung utk hujung minggu yang lepas. untuk kemnbali ke perlis aku bercadang bertolak pagi isnin.jam 6 pagi ++ dah kuar umah

untuk menghilangkan rasa bosan ketika memandu, aku memasang radio dengan kuatnya dan memandu dengan laju tetapi berhemat.

sesampainya aku di pintu gerbang kedah-perlis, aku lihat ada kereta kenari bernombor plat WME6274 kalu tak silap. aku dengan yakin yang kereta tu adalah member aku si Yus.

apalagi, aku dengan keyakinan yang kuat sebab Yus memang bukak cermin kereta kalu dia driving terus sahaja hon kereta tersebut. siap ada melodi lagik. macam gaban kot.

bila dah berselisih, terus saja aku menoleh.halamak! hilap horang hulak. seraya dengan itu, aku memecut dengan lebih laju lagik. dari 100km/j ke 130km/j.

apa punye suwei pagi nih. sesampainya kat opis aku cite kat yus. dia kata memang ada sebijik lagik keta cam dia kat poli. staf JHP katanya.

aku tye no plat keta yus, dia kata WME6294.hah, xde la salah aku. yang no korang lebih kurang sama apahal. warna keta pon sama. padan muke dia yang kena hon aku pagi tadi. huhuhuhuhuhu
È