RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

masa = emas = ape ek?

2 hari ni aku jumpa satu kes yg sama tapi pelbagai. kes apa? kes polis ker? bukan la kes polis. kes budak2 aku. sem 5, sem 1 n sem 6 (sem 3 pon sama).

apa kes? datang kelas lewat la, datang presentation projek lewat la n satu lagi datang appointment lewat. apa aku buat? halau! balik! panjat tangga jabatan 5 kali naik turun! xmau tgk muke!tak bagi present!hah apa lagi? e2 jer la. lebih-lebih tak der pon.

kenapa tah aku. gile sawan ke suruh orang tak bagi present sbb lewat datang? ke nak lepaskan geram kat dorg.hm... ada sebab sbnrnya:
masa aku keje ngan swasta dulu pelbagai jenis kilang aku masuk wat keje. aku dulu dikirakan sbg service engineer la.repair industrial printer. beratus2 kilang aku pi repair manatang tuh. budaya ketepatan masa tu sangat penting bagi orang industri nih. ko nak stop production jap pon dorg dah tye bile boleh siap repair, padahal aku tgk printer tu pon blm. so, apa mcm kalu aku lengah2kan masa repair tu. leh borak2 ngan awek2 kilang kalu lengah2 ni kan. tapi bila supervisor line tu tye g2 apa maksudnye? "cepat la wat tu bagi siap. line aku nak jalan ni. jangan dok terhegeh2 nak ngorat awek2 kilang aku nih. "

apa lagi, aku kena la kompeten repair bende tuh. so, kalu aku lambat, apa jadi? abis la aku pye prestasi kerja. buat si supervisor tu repot kat manager aku, jahanam la increment aku.

jadi, bila dah biasa pasal masa ni cemana ngan budak2 yang aku ajo ni. buat pekak n buat buta jer ke tgk budak lambat ni. NO WAY MAN! kena latih dorg menghargai masa. cemana? bagi peluang 3 kali. lepas 3 kali apa lagi tiada maaf bagimu la bro.get lost.
huhuhhuhu

oleh itu, jika masa = emas, emas = apa pulak eh?

18 comments:

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

e2 perkara biasa bagi student. kat mana2 pon sama saja. e2 la masalah problem yang besar sbnrnye.kalu sofast ada pe2 cdgn leh kita kongsi bersama

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

e2 dah adat kat jke. bagi amali 2 wiring, sapa lambat kena pusing 3round. dah berzaman wat bende tuh. caye tak? tye la sume senior2.

sofast said...

maal salamah............
dari sofast48
:P

Kamrie said...

makin ensem abe Om....heheh...kate nk anatr barang?barang ape tu bro?kad kawin ke?xsampai pun...


REGARDS,
-Muzri a.k.a Muyie -
Kamrie Corporation
+6012-6656874
BISNES FRANCHISE MANTAP JOIN JE DAPAT CEK!!.CLICK HERE!!
BUSINESS SIMULATION GAMES CLICK HERE!!
FREE INSURANCE QUOTESCLICK HERE!!
HOT&HEAT XXXX VIDEO.CLICK HERE!!
OPPORTUNITIES&MONEY.CLICK HERE!!
MOST WANTED VIDEO MUSIC.CLICK HERE!!
WEIRD&FUNNY STUFF!!CLICK HERE!!

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

2 kamrie,
kad baru siap la bro. insya allah minggu depan sampai la kat ko.

2 solfast,
student yg mana satu? yang tak leh present tu sy mmg xbg present dah.

masa=emas.

roshaizul said...

masa=emas=masa=emas=masa=emas=masa=..............

ishaharom said...

betol kata ijam. kalu projek student yang tempah kat kedai, tiada maaf bagimu la bro!

sofast said...

projek tempah kt kedai?
wah!!!boleh tahan.....
x pasal2 dah kantoi.....
lepas 2 dieorg kene wat projek lg skali ke @ taun dpn KITE jupe lg?

ishaharom said...

hah, kali ni insya allah akan pecah rekod lagi JKE. moral: kalau dibiarkan akan semakin menjadi-jadi. sem lepas pon ada tapi kecil. sem ni majoriti yg tempah. mungkin jugak akan berlaku, sem depan sume sekali gi tempah je kat kedai. lepas tu, kita boleh jemput pekedai yang ambik tempahan tu ambik diploma politeknik perlis.

roshaizul said...

aku dah tag ko....

ishaharom said...

tag tu menatang apa? aku kurang paham la beb. pakcikque selalu ckp tag mentagging nih.explain skit bro

sofast said...

good luck 4 exam 2morrow!!!!!!!!

ishaharom said...

thx..exam sy dah tunda ke hari ahad ni. 2paper hari ahad nih. mcm nak muntah dah ni baca byk sgt.huhuhuhu

adanz said...

byk komen2 yg dah didelete... sapa yg delete bro? hmmmmm ana mushkil la ....

adanz said...

bab masa ni memang sinonim ngan student n sebilangan pensyarah sendiri.... aku cukup anti ngan org yg perangai pakai jam kat tgn tp jam wat bergaya je.... bukan nak ikut time... sampai kadang2 jd tradisi dlm sesuatu organisasi... woi kalu xleh ikut jam kita pakat ikut zaman dulu la, pakai sepurnama, sekelip mata, senapas, setahan kentut dan sebagainya...

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

e2 perkara biasa bagi student. kat mana2 pon sama saja. e2 la masalah problem yang besar sbnrnye.kalu sofast ada pe2 cdgn leh kita kongsi bersama

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

e2 dah adat kat jke. bagi amali 2 wiring, sapa lambat kena pusing 3round. dah berzaman wat bende tuh. caye tak? tye la sume senior2.

sofast said...

maal salamah............
dari sofast48
:P

Kamrie said...

makin ensem abe Om....heheh...kate nk anatr barang?barang ape tu bro?kad kawin ke?xsampai pun...


REGARDS,
-Muzri a.k.a Muyie -
Kamrie Corporation
+6012-6656874
BISNES FRANCHISE MANTAP JOIN JE DAPAT CEK!!.CLICK HERE!!
BUSINESS SIMULATION GAMES CLICK HERE!!
FREE INSURANCE QUOTESCLICK HERE!!
HOT&HEAT XXXX VIDEO.CLICK HERE!!
OPPORTUNITIES&MONEY.CLICK HERE!!
MOST WANTED VIDEO MUSIC.CLICK HERE!!
WEIRD&FUNNY STUFF!!CLICK HERE!!

sofast said...
This comment has been removed by the author.
ishaharom said...

2 kamrie,
kad baru siap la bro. insya allah minggu depan sampai la kat ko.

2 solfast,
student yg mana satu? yang tak leh present tu sy mmg xbg present dah.

masa=emas.

roshaizul said...

masa=emas=masa=emas=masa=emas=masa=..............

ishaharom said...

betol kata ijam. kalu projek student yang tempah kat kedai, tiada maaf bagimu la bro!

sofast said...

projek tempah kt kedai?
wah!!!boleh tahan.....
x pasal2 dah kantoi.....
lepas 2 dieorg kene wat projek lg skali ke @ taun dpn KITE jupe lg?

ishaharom said...

hah, kali ni insya allah akan pecah rekod lagi JKE. moral: kalau dibiarkan akan semakin menjadi-jadi. sem lepas pon ada tapi kecil. sem ni majoriti yg tempah. mungkin jugak akan berlaku, sem depan sume sekali gi tempah je kat kedai. lepas tu, kita boleh jemput pekedai yang ambik tempahan tu ambik diploma politeknik perlis.

roshaizul said...

aku dah tag ko....

ishaharom said...

tag tu menatang apa? aku kurang paham la beb. pakcikque selalu ckp tag mentagging nih.explain skit bro

sofast said...

good luck 4 exam 2morrow!!!!!!!!

ishaharom said...

thx..exam sy dah tunda ke hari ahad ni. 2paper hari ahad nih. mcm nak muntah dah ni baca byk sgt.huhuhuhu

adanz said...

byk komen2 yg dah didelete... sapa yg delete bro? hmmmmm ana mushkil la ....

adanz said...

bab masa ni memang sinonim ngan student n sebilangan pensyarah sendiri.... aku cukup anti ngan org yg perangai pakai jam kat tgn tp jam wat bergaya je.... bukan nak ikut time... sampai kadang2 jd tradisi dlm sesuatu organisasi... woi kalu xleh ikut jam kita pakat ikut zaman dulu la, pakai sepurnama, sekelip mata, senapas, setahan kentut dan sebagainya...

È