RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

pagi yang bopeng

aku berada dikampung utk hujung minggu yang lepas. untuk kemnbali ke perlis aku bercadang bertolak pagi isnin.jam 6 pagi ++ dah kuar umah

untuk menghilangkan rasa bosan ketika memandu, aku memasang radio dengan kuatnya dan memandu dengan laju tetapi berhemat.

sesampainya aku di pintu gerbang kedah-perlis, aku lihat ada kereta kenari bernombor plat WME6274 kalu tak silap. aku dengan yakin yang kereta tu adalah member aku si Yus.

apalagi, aku dengan keyakinan yang kuat sebab Yus memang bukak cermin kereta kalu dia driving terus sahaja hon kereta tersebut. siap ada melodi lagik. macam gaban kot.

bila dah berselisih, terus saja aku menoleh.halamak! hilap horang hulak. seraya dengan itu, aku memecut dengan lebih laju lagik. dari 100km/j ke 130km/j.

apa punye suwei pagi nih. sesampainya kat opis aku cite kat yus. dia kata memang ada sebijik lagik keta cam dia kat poli. staf JHP katanya.

aku tye no plat keta yus, dia kata WME6294.hah, xde la salah aku. yang no korang lebih kurang sama apahal. warna keta pon sama. padan muke dia yang kena hon aku pagi tadi. huhuhuhuhuhu

9 comments:

adanz said...

lenkali lu kene suh berenti sembang apa2 yg apa2 yg patut tanya kabar apa sumer, bila dah kompom itu member lu, baru lu leh hon n angkat tgn berooo... ha kan dah besar kemaluan lu beroooo

ishaharom said...

hahahaha...xpe, beso lagi bagus.

MATA GEMBIRA said...

ishaharom:tengok keta,plat no n siapa yang dok bawak tu.dah dekat n memang recognize org tu baru la lambai cam org nak pi aji pon xpe dah...(mengambil nasihat 1 blogger dalam blog saya =)

ishaharom said...

cam cut n paste jer tu matagembira.hampehs...

MATA GEMBIRA said...

huhu..meng pun..jgn mare eh..sorry=)

adanz said...

waaaa komen terbanyak setakat ini! ni lu kene belanja gua la bero!

ishaharom said...

hahahaha...orang tak tau yang blog aku ni leh komen bro. aku tgk kat nuffnang leh tahan la gak visitor.huhuhuhu

adanz said...

demmm lu masuk blog gua x penah pun klik nuffnang gua... gua dah sengkek ni beroooo

ishaharom said...

orang kampung bero...xpe, karang gua klik sampai pengsan kay nuffnang lu

adanz said...

lenkali lu kene suh berenti sembang apa2 yg apa2 yg patut tanya kabar apa sumer, bila dah kompom itu member lu, baru lu leh hon n angkat tgn berooo... ha kan dah besar kemaluan lu beroooo

ishaharom said...

hahahaha...xpe, beso lagi bagus.

MATA GEMBIRA said...

ishaharom:tengok keta,plat no n siapa yang dok bawak tu.dah dekat n memang recognize org tu baru la lambai cam org nak pi aji pon xpe dah...(mengambil nasihat 1 blogger dalam blog saya =)

ishaharom said...

cam cut n paste jer tu matagembira.hampehs...

MATA GEMBIRA said...

huhu..meng pun..jgn mare eh..sorry=)

adanz said...

waaaa komen terbanyak setakat ini! ni lu kene belanja gua la bero!

ishaharom said...

hahahaha...orang tak tau yang blog aku ni leh komen bro. aku tgk kat nuffnang leh tahan la gak visitor.huhuhuhu

adanz said...

demmm lu masuk blog gua x penah pun klik nuffnang gua... gua dah sengkek ni beroooo

ishaharom said...

orang kampung bero...xpe, karang gua klik sampai pengsan kay nuffnang lu

È