RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

erti sabar

aku baru jer balik dari jmp seseorang di sebuah pusat servis kenderaan buatan tempatan di Alor Setar bersama2 dua lagi sahabat n seorang isteri aku.

perjalanan yang tak la lama mana pon dari ulu pauh ke alor setar nun. saje bwk tak laju sbb bkn rushing pon.

hari sblmnye dah wat appointment yang tak settingkan masa yang tetap dengan tuan empunya diri di pusat servis tu. dan kami dimaklumkan bahawa pusat servis tutup jam 1.

9.00pagi: keluar dari ulu pah.

9.20pagi: singgah makan roti canai rangup di pekan changlun.

10.00pagi: bertolak ke alor setar dari changlun setelah kenyang dan berlehak(sendawa).

10.40 pg: smp di pusat servis.

10.45pagi: menunggu

11.00pg: menunggu

11.15: menunggu dan masih menunggu. xde sape yang sapa lagi. amek inisiatif tye kat kaunter. dirg ckp person incharge(PIC) dah kuar.

11.20pg: brader yang bawak keta member ke tempat servis tegur n borak2.

11.35pg: dah abis borak n cite problem keta.

11.55pg: menunggu lg PIC yang dimaksudkan.

12.05tghri: menunggu sambil ambil gambar kawasan sekeliling pusat servis.

12.08tghri: dah abis bergambar br ada action dari kerani yang jaga kaunter. dia ckp PIC tu ada di opis kol 1 ke 3ptg.

12.09tghri: gi jejalan ke tesco alor setar.

1.45ptg: dapat panggilan dari opis yang PIC on the way.

1.53ptg: gerak ke pusat servis.

2.10ptg: smp di pusat servis. org yang ditunggu belum sampai.

2.15ptg: menunggu

2.30ptg: orang yg ditunggu baru sampai.

3.00ptg: setel problem.

3.10ptg: gerak balik perlis.

aduhai...sabar yang jadi benteng pd kami utk terus tunggu n terus menunggu.

padahal jumpa setakat setengah jam jer.

cemana konsep pelanggan adalah nadi bagi sesebuah pusat servis tu aku pon xpasti la.mgkn ni skdr secebis kisah dalam masyarakat yang pelbagai dan asam garam dalam kehidupan yang perlu ditempuhi...

hurm....

4 comments:

Anonymous said...

aku rasa ko patut GEGAR kaunter tu untuk dapatkan nombo henpon PIC yang korang nak jumpe.

if tunggu, memang sampai ke sudah la ko menunggu...

P/s : elaun menunggu takdak ka?

ishaharom said...

no fon dah amek ar...30 kali kol. unreachable jer. bila tye dia ckp enset rosak.

ciK LyndaWawa igUana said...

nway..sabar itu separoh daripada iman.....

ishaharom said...

betol tu lynda...

Anonymous said...

aku rasa ko patut GEGAR kaunter tu untuk dapatkan nombo henpon PIC yang korang nak jumpe.

if tunggu, memang sampai ke sudah la ko menunggu...

P/s : elaun menunggu takdak ka?

ishaharom said...

no fon dah amek ar...30 kali kol. unreachable jer. bila tye dia ckp enset rosak.

ciK LyndaWawa igUana said...

nway..sabar itu separoh daripada iman.....

ishaharom said...

betol tu lynda...

È