RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

Didik Hayal or Didik Harapan

aku ni bukanlah pernah kerja byk tmpt n dah takde pon minat nk keje ngan gomen ni sbnrnye.

2006 aku masuk menyertai gomen melalui satu perjanjian yang dikatakan aku telah mungkir. nak fight lebih2 dah tentu kalah ni.huhuhu

so, dengan gaya kepoyoan masa memula masuk keje ditmpt skrg ni dulu tak menjanjikan apa2 yang baik melalui jawatan sorang pencacai tahap rendah punye. salah cakap boleh buang keje, salah tu salah ni sume ada je ugutan nak dibuang keje. hadoyai. tp itu dulu.

bila menjelma sebuah rumah baru yang kekunun memberi harapan baru utk penjawat2 macam aku nih nk menggantikan skim yang sedia ada terlalu banyak reaksi. biasa la bro, dalam dunia mana ada orang puas hati dengan semua perkara yang berlaku.

tu sume tak de kuasa aku nak bincang sini. cumanya aku berpandangan yang skim ni baik untuk jangka masa panjang. untuk jangka pendek yang berkaitan dengan perjawatan tu kena perhalusi utk 2tahun mendatang ni. mungkin staf yang telah berkhidmat lebih 5 tahun dari 2008 diberi kelonggaran utk kriteria kenaikan.

utk staf yang kurang dari 5 tahun berkhidmat dari 2008 baru le ada ruang utk menilai kriteria yang diperlukan lebih dekat.

disebalik rumah baru yg dipayungi oleh warga gomen yang mengambil skim dee-hej nih aku merasakan akan ada perubahan dari segi sikap, cara bekerja dan usaha yang ditunjukkan/dibuat oleh penjawat yang terlibat.

0 comments:

È