RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

ape punya pegawai da...

petang tadi aku ada beberapa urusan di satu pejabat kerajaan ni. kat negeri kecik yang aku duduk ni, kaunter perkhidmatan yang disediakan tu pon kecik la. itu aku takdak hal. bila sampai opis tu, aku pon kemukakan la segala mak nenek barang2 yang perlu utk aku setelkan.

memula, brader yang jaga kaunter tu cakap kaunter dah tutup. masa dah lebih. aik, baru semalam aku pi ke alor setar. jabatan yang sama jugak. kat sana tutup urusan 4 petang. ni perlis tutup 3.30 petang. aku dah pelik. apahal...jabatan yang sama, sediakan perkhidmatan yang sama berbeza waktu kerjanya. padahal negeri sebelah jer.

pegi jahanam la kat dia. bila aku ckp yang alor setar tutup pukol 4 petang takkan la perlis 3.30 kot. dia entertain gak. nak jadik citer, datang la sorang pegawai ni. pegawai dia kot. cakap yang hal yang aku nak wat ni mungkin akan ada masalah nanti. woi, apahal. aku tanya LHDN alor setar dia kata ok jer nak kemukakan dokumen ni kat memana LHDN yang ada. bila dah temper gini apa lagi aku lenting la sama dia.

aku yang keje kerajaan n terima cukai rakyat boleh jer terima student aku waktu makan tengah hari ke, waktu dah abis opis hour ke, waktu malam ke tak de nak berkira pon. apa punya orang la. apa punya birokrasi la.

ah, malas la aku nak citer. bengang pulak nak taip. huhuhuhu...aku po tak tau apa aku nak citer ni. macam takdak kaitan ngan tajuk jer. hehehehe

3 comments:

pemikir bebas said...

new post from Mr Pemikir bebas

usya trus ke blog saya
---------------------------------------------------
blog posting by Mr Pemikir bebas from alor star powered by Blogger
---------------------------------------------------


>>>>>> http://mindabebas.blogspot.com

zedy said...

kecik bkn sbarang kecik la..haha

adanz said...

hahahaha aku pun pening baca posting ang ni... tu la dari ayat2 ang tu sungguh menyatakan bahawa jiwa ang tgh celaru... bukan sket bro... tp byk..... tabahkan hati... selamat berjuang

pemikir bebas said...

new post from Mr Pemikir bebas

usya trus ke blog saya
---------------------------------------------------
blog posting by Mr Pemikir bebas from alor star powered by Blogger
---------------------------------------------------


>>>>>> http://mindabebas.blogspot.com

zedy said...

kecik bkn sbarang kecik la..haha

adanz said...

hahahaha aku pun pening baca posting ang ni... tu la dari ayat2 ang tu sungguh menyatakan bahawa jiwa ang tgh celaru... bukan sket bro... tp byk..... tabahkan hati... selamat berjuang

È