RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

baru leh sambung

alhamdulillah, setelah dah selesai semua urusan pengebumian, kehidupan kembali seperti normal. yang pergi tetap pergi. ia takkan kembali lagi. kita yang hidup perllu teruskan perjalanan hidup.

keputusan robogamez 2009 yang berlangsung di UNITEN adalah UM menang. Juara keseluruhan. dapat duit USD 2000 n trofi.

kedua, ketiga n keempat adalah UPM B, JMTI B dan UTM.

aku secara keseluruhannya tak la kecewa sangat dengan pe yang aku dapat.

ketiga dalam kumpulan pon xpe. tapi aku banyak belajar daripada kesilapan. pengalaman bertanding dalam pertandingan robot peringkat kebangsaan pertama kali. so, kecewa sebab xdapat masuk ke peringkat seterusnya tu xde la ralat sangat.

yang aku bangga dalam pertandingan ni adalah team aku bawak ni telah dapat tolong menghidupkan robot politeknik tertua di malaysia iaitu PUO adalah satu nilai tambah utk aku ler. kalu nak ikutkan team manager diorang tu adalah tarik diri. PUO punye pasal (diorang guna nama PUO 69) aku rasa perlu aku berbuat sesuatu utk tak memalukan institusi politeknik amnya. takkan la PUO yang dah 40tahun tak dapat nak gerakkan robot diorang. UM yang otai gak tu siap boleh menang lagi. patutnya PUO yang dah seotai UM sepatutnya boleh sama naik la ngan UM. tapi sebaliknya.

so, demi tak mau memalukan institusi politeknik malaysia aku ambik risiko utk bagi pinjam satu set jantung bagi robot tu. dari controller PS2 hingga la ke motor. sume sekali. tak guna barang diorang langsung. barang dorang adalah cuma body sahaja.

alhamdulillah robot diorang boleh gerak. takde lagi kata-kata dari team manager utk tarik diri.

pasal robot team aku, dah cerita dalam post sblm ni. dapatan dari robogamez ni adalah aku akan masuk lagi insya allah tahun depan dengan misi memburu tempat ke UK.huhuhuhu

2 comments:

kokospolios said...

saya akan rekemen awak berpindah ke PUO. Memegang watak sbg R2D2 ataupun C3PO.

Shaharom, anda memang gentleman. Hidup PTSS.

ishaharom said...

aku ni biasa2 jer. aku hanyalah manusia biasa yang hidup atas kehendak-Nya.

kokospolios said...

saya akan rekemen awak berpindah ke PUO. Memegang watak sbg R2D2 ataupun C3PO.

Shaharom, anda memang gentleman. Hidup PTSS.

ishaharom said...

aku ni biasa2 jer. aku hanyalah manusia biasa yang hidup atas kehendak-Nya.

È