RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

this is it

malam tadi dengan student uum sorang ni gi la nengok cite yang telah di gembar gemburkan lebih 2bulan lalu iaitu Michael Jackson- This Is It.

bagi aku ni bukannya filem muzikal or filem belakon ke hapa. ia berkenaan video yang dirakam ketika MJ membuat persediaan bagi persembahan coming backnya iaitu This Is It.

bila dah tgk film tuh, aku baru kenal secara profesionalnya MJ ketika bekerja. 4 me, absolutely walla. gelaran King Of Pop memang wajar diberikan pada dia. melalui filem tuh dia tonjolkan peribadi MJ yang besopan santun, lemah lembut, serius bekerja, sifat merendah diri yang menebal dalam diri dia, boleh mendengar pendapat orang lain, boleh mengawal emosi bila dia rasa tak suka, tahu muziknya bila nak mainkan, cemana nak bunyikan, perasaan penonton yang mendengar, dsbnya la.sape yang harapkan MJ belakon takde la dalam filem nih. ia cuma macam catatan terakhir sebelum meninggalkan dunia yang fana nih. aku suka filem nih.kalu kat KL aku rasa mungkin satu dewan wayang tu akan nyanyi sesama.di Jitra xsmp 50 org kot yang tgk filem ni.aku yakin di KL musti penuh pye.

0 comments:

È