RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

teringat masa dulu

aku br abis mengikuti kursus robot soccer kamis lepas. n arakian tidak semena2 aku pon tak meng'hapdet' blog nih..

dalam perjalanan pulang tu sambil melayan radio panas fm terdengar la topik result spm 2009 dah kuar.tahniah pada sume student yg amek spm thun lepas. masa menunggu detik cemas tu dah datang. thun ni mgkn xde result sekencang nik nurmadihah adanya. cuma diwar2kan mengenai result yg dapat A+. pedulikkan jer la mereka. huhuhuhu

lantas melayang fikiran aku pada zaman aku amek result spm dulu. tah hape bende tah sblm kuar umah tuh aku ada cakap kat mak aku yang aku tak balik umah kalu result teruk. kekunun nak wat surprise la kot.

sampai jer skool n amek result. humang ai...result aku teruk. tak seperti yang aku jangka. sbbnye masa tuh paras2 idung la gak result aku nak tersembam masuk ke arena pangkat 2. alhamdulillah aku lulus gak.

teringat lak nak wat cemana aku cakap kat mak aku sblm kuar umah. terus saja aku cari geng or buat komplot ngan member bnd yang sama. tak balik umah lepas p amek result spm.

nak dijadikan cerita waktu tu aku tunggu result spm di johor. umah pakcik aku. so, ada point la nak p tdo kat masjid.

smp di masjid guard xbg tdo. ah sudah...dia nak alasan yg munasabah. mana la tau kot2 kitorang ni penagih ke hape.sebabnye ramai org yang xde rumah tdo sekitar masjid tuh. bile dah setel br leh tdo kat masjid. bukan masjid biasa ni aku p jek. aku p masjid negara..huhuhhu

bengong aku. soknye aku pon membalikkan diri ke rumah. jumpa famili. gtau result yg tak seberapa nih. tgk2 respon diorang rilex jer. cam xde pe2 berlaku padahal aku tak balik umah mlm td. ah...surprise yang tak menjadi.

bopeng aku..tolol pon ada...padan muka aku

3 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

dulu mase nak amik result, org men tepon je..almaklumla...sangat jauh..


* lame dah tak dengar word bopeng!hehehe

askRAIN said...

weh aku nak teringat samalah, buleh.

dulu sebelum amik result aku tau dah result aku tak best, cuma aku pura2 jer rasa macam best.... cessss akhirnya memang tak best bro. lantas cku pasang cite2 nak mengembara tinggalkan KL. masa tu aku ingat nak apply sekolah pondok. tapi bro, mana ada sekolah pondok nak terima penjahat macam aku ni bro. jadik, aku mundar mandir macam pak pandir kat KL cari awek... ops silap... carik peluang amik sijil kompiter.... panjang lagi citer aku.. tapi nak dipendekkan cite, la ni aku ada kat depan kompiter tulih komen kat blok ko.....

ishaharom said...

terernye ko...kagum2...huhuhu

ciK LyndaWawa igUana said...

dulu mase nak amik result, org men tepon je..almaklumla...sangat jauh..


* lame dah tak dengar word bopeng!hehehe

askRAIN said...

weh aku nak teringat samalah, buleh.

dulu sebelum amik result aku tau dah result aku tak best, cuma aku pura2 jer rasa macam best.... cessss akhirnya memang tak best bro. lantas cku pasang cite2 nak mengembara tinggalkan KL. masa tu aku ingat nak apply sekolah pondok. tapi bro, mana ada sekolah pondok nak terima penjahat macam aku ni bro. jadik, aku mundar mandir macam pak pandir kat KL cari awek... ops silap... carik peluang amik sijil kompiter.... panjang lagi citer aku.. tapi nak dipendekkan cite, la ni aku ada kat depan kompiter tulih komen kat blok ko.....

ishaharom said...

terernye ko...kagum2...huhuhu

È