RSS
Kita tak mampu untuk membahagiakan semua orang dan semua orang tidak mampu membahagiakan kita.

jangan kerja rajin

masa mengemas-ngemas rumah ni, aku tgk la balik bil-bil yang ada. dah bayo ke lom. dalam celah2 bil ni ada lak yang bil bukannya aku tak bayar. tapi jkr tak bayar kt aku.

sebenarnya aku pindah dr umah tgkt 5 ke tgkt 2. masa pindah tu akaun air di jkr perlu ditutup. so, ada la belen beberapa hinggit utk aku amek balik dari wet deposit. kira2 dah 9 bulan pindah dan lakukan pemotongan bil rumah lama tu lom ada apa2 kol yang aku dapat dari jkr.

ape punye lama da...masa aku nk potong tu dorg ckp tgu kol. smp ke harini xde pe2 kol. cis pye jkr. teringat member aku yang wat praktikal di jkr suatu ketika dulu. dia ckp jkr tu utk Jangan Kerja Rajin ataupun Jentera Kerajaan Rosak dan sebagainya. hampeh tol.

kalu inilah cara kerja yang diamalkan, pasti sampai bebila pon trademark pekerja kerajaan ni lembap terpahat dihati rakyat.

7 comments:

aiyfa humaiza said...

ala cik...
anggp jer sdekah...
bln2 posa ni kan??
dpt gak pahala...
xelk ungkit2 ni...
hehehe...

kokospolios said...

jangan itu macam cakaappp..

dulu wa ada apply jadi ngnr JKR tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ishaharom said...

aiyfa: duit tu xde la kisah pon...tp kalu dah 9bulan xbg pe2 respond cemana nak kita nilai tahap keberkesanan bekerja di sektor awam ni.

kokospolios: ko patut besyukur dpt keje kat poli...kalu jkr ko jadik jadilah kokospolios 'rajin' zzzzzz

aiyfa humaiza said...

hehehe...cik keja kat sektor apa ekk???

kokospolios said...

ayfa : cik ishaharom ni keje kat sektor perikanan.. bahagian jahit pukat

ishaharom : aku keje kat sektor kewangan luar pesisir.. offshore investment and mutual finance with collaborative investment structure non bonded on multinational funding..
keje biasa2 jerr.. (berlagak nih)

ishaharom said...

kokospolios: nak gak ko keje gomen.

aiyfa: keje kampung jer sy nih

aiyfa humaiza said...

>kokospolios: ekk..na stu yg btoi ni?? cik ishaharom ckp len...


>ishaharom: oooo...bln2 posa pown nak klentong ekk???
xpa la klaw cik keja kg pown,asl kan cik bhagia...hahaha

aiyfa humaiza said...

ala cik...
anggp jer sdekah...
bln2 posa ni kan??
dpt gak pahala...
xelk ungkit2 ni...
hehehe...

kokospolios said...

jangan itu macam cakaappp..

dulu wa ada apply jadi ngnr JKR tauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

ishaharom said...

aiyfa: duit tu xde la kisah pon...tp kalu dah 9bulan xbg pe2 respond cemana nak kita nilai tahap keberkesanan bekerja di sektor awam ni.

kokospolios: ko patut besyukur dpt keje kat poli...kalu jkr ko jadik jadilah kokospolios 'rajin' zzzzzz

aiyfa humaiza said...

hehehe...cik keja kat sektor apa ekk???

kokospolios said...

ayfa : cik ishaharom ni keje kat sektor perikanan.. bahagian jahit pukat

ishaharom : aku keje kat sektor kewangan luar pesisir.. offshore investment and mutual finance with collaborative investment structure non bonded on multinational funding..
keje biasa2 jerr.. (berlagak nih)

ishaharom said...

kokospolios: nak gak ko keje gomen.

aiyfa: keje kampung jer sy nih

aiyfa humaiza said...

>kokospolios: ekk..na stu yg btoi ni?? cik ishaharom ckp len...


>ishaharom: oooo...bln2 posa pown nak klentong ekk???
xpa la klaw cik keja kg pown,asl kan cik bhagia...hahaha

È